Loading...

Bygglov

När behöver man bygglov och hur ansöker man?

Vi på Temahallen är förstås vana att bygga hallar där det krävs bygglov. För att se om man behöver bygglov så är det bäst att vända sig till sin kommun och ställa frågan. Generellt är det inte bygglov på lantbruksbyggnader, men är man osäker så är det bra att fråga. Att chansa och bygga utan att kontrollera om det krävs eller inte kan bli en kostsam byggnad. Det ligger på dig som byggherre/byggare att kolla upp detta.

Vi på Temahallen kommer förstås hjälpa er med de delar som vi kan bistå med, det är oftast plan och fasadritningar inledningsvis. Men vi är hela tiden med som bollplank för att det inte ska bli jobbigt för dig som ska bygga. För det är ju inte varje dag man bygger och då är det inte lätt att veta svar på alla frågor som dyker upp. Därför är Temahallen det självklara valet, för vi är med dig hela vägen.

Där det fortfarande finns frågor om man behöver bygglov eller inte är ridhus. Så hör noga med er kommun om detta, då det finns undantag att slippa bygglov.

Bygglov eller inte för ridhus?
Behövs bygglov eller inte?

Din kommun kommer vilja att du lämnar in vissa dokument, bland annat ritningar för bygglov (plan- och fasadritningar), vilket vi på Temahallen gör för er. Temahallen kommer även hjälpa er med konstruktionsritningar och dokumentation inför tekniskt samråd/startbesked. Blankett för bygglov hittar du oftast på din kommuns hemsida. Googla ”blankett för bygglov”+ din kommun så hittar du den säkert.

Allt detta gör vi när ni är kund hos oss.

Läs mer om bygglovsprocessen

Har ni frågor kring hur ni ska gå tillväga så tveka inte att höra av er till våra duktiga rådgivare, för det ska vara roligt att bygga.

Vi bygger tillsammans!

Tillval

Vi hjälper dig gärna!

 • Temahallen - Foto saknas
  Rådgivning, Försäljning & Marknad

  +46 44 33 70 77

 • Temahallen - Foto saknas
  Rådgivning & Försäljning

  +46 512 30 13 27

 • Temahallen - Ulf Tholander
  Rådgivning & Försäljning

  +46 44 33 70 70

 • Temahallen - Foto saknas
  Rådgivning & Försäljning

  +46 44 33 70 62

Bra att veta

Välj typ av stålhall

Temahallen levererar kompletta stålhallar för flexibla lösningar!

Kostnadsfri offert