Loading...

Ridhus & stall

Bygga ridhus med ett proffs

Vi på Temahallen har i över 35 år byggt ridhus, på den tiden har vi samlat på oss en otrolig kunskap och förståelse. För vi vet att det är viktigt med kvalitet och funktion och bästa miljö för både häst och ryttare. Det är ju inte varje dag man ska uppfylla sin dröm och bygga ridhus.

Just därför ska ni välja Temahallen för vi vill att detta ska bli perfekt för er, dels att vi hjälper er med eventuellt bygglov, dels med vägledning och engagemang från första kontakt till färdigt ridhus.

Temahallen vet också att alla har olika önskemål och smak, då vi producerar våra stålstommar själva så är vi väldigt flexibla i hur ni vill ha det. Så genom era önskemål och våra duktiga och insatta rådgivare så kommer ni vara trygga på hela kundresan när ni ska bygga ridhus.

Optimera manegen och ridytan

Vi har tagit fram en stålstomme som är helt anpassad till ridhus. För man vill ju ha så mycket manege-/ridyta som möjligt, just därför har vi raka ben på vår stomme samt att den inte bygger ned lika mycket på långsidorna som de flesta andra som levererar ridhus har. Fördelarna är många med vår ridhusstomme, självklart ytan men även när ni ska sätta sarg samt när ni ska utöva hoppning längs långsidorna. I andra stommar kan man då uppleva att man kommer nära stommen med huvudet om hinder står under stomme. Denna känsla får du inte med vår stomme.

Läs mer här om vår unika stomme.

Se till att få det ridhus som ni förtjänar när ni väl ska bygga, det är därför ni ska välja Temahallen.

Skräddarsydda ridhus

Hos oss kan ni förstås välja på många olika materialval, som till exempel isolerat eller oisolerat, träfasad, plåtfasad eller betong nertill och plåt/trä överst. Det är ju viktigt att det blir snyggt och trevligt då det ska passa in i er fina gårdsmiljö. Mängder med färgval gör att ni kan få en personlig prägel på ert ridhus.

Ni kan välja på olika ljusgenomsläpp, som exempelvis hålad/perforerad plåt, klar polysol/plast, glasfiberarmerad plast eller snygga valvade fönster med spröjs. Ni kan dessutom välja att ha förhöjd nock med ljusgenomsläpp.

Vid oisolerade ridhus så är innertaket kondensisolerat och dessutom är nocken ventilerad.

Ridhus med läktare om omklädningsrum

Ni kanske har önskemål på andra utrymmen till ert ridhus såsom läktare och omklädningsrum eller kanske ett café till besökarna. Varför inte bygga ett stall i anslutning till ridhuset?

Så är ni trötta på blöta paddockar och blåst och regn när ni ska ut på er livskamrat då tycker vi att ni ska ta kontakt med oss på Temahallen för att få en offert på just er ridhusdröm. Allt ifrån enklare ridhus till exklusiva anläggningar, vi är partnern för er. Vi kan ridhus!

Gör som många andra, få en kostnadsfri offert från Temahallens duktiga rådgivare. Personlig service med stort och trevligt engagemang, det ska vara roligt och enkelt att bygga ridhus.

Välkomma!

Temahallens ridhusstomme – Mer ridyta för pengarna!
Här får du din offert

Kundexempel

Se fler nöjda kunder

Tillval

Prisexempel ridhus

Vi hjälper dig gärna!

 • Temahallen - Foto saknas
  Rådgivning, Försäljning & Marknad

  +46 44 33 70 77

 • Temahallen - Foto saknas
  Rådgivning & Försäljning

  +46 44 33 70 54

 • Temahallen - Foto saknas
  Rådgivning & Försäljning

  +46 70 209 54 76

 • Temahallen - Foto saknas
  Rådgivning & Försäljning

  +46 44 33 70 62

Bra att veta

Välj typ av stålhall

Typer av hallar inom ridhus & stall

Temahallens Slimlinestomme

Konstruktionen ger raka ben upp till förstärkningen vid övergång till takbalken (Voten), samt en minimal inskränkning av innerhöjden i hallen. En högre fri höjd upp till voten är mycket positivt, inte minst i en ridhall. I djurstall vill man ha raka ben till cirka 1,5 meter för att kunna bygga avskärmning mot liggbås eller gödselgång.

Fördelar med slank ramkonstruktion
Temahallen - Slimlineram

Stommens dimensioner är kalkylerade av Temahallen med B=20 meter, H=4,3 meter och snözon 2.0. Taklutning 18 grader. Mått inom parentes är enligt Ridsportförbundets rekommendationer ”Bygga för häst”. OBS! För att uppfylla kraven från Ridsportförbundet bör du alltid kontrollera ovanstående mått med din leverantör. Temahallens Slimlinestomme överträffar Ridsportförbundets rekommendationer ”Bygga för häst” – Se minimått i röd text inom parentes och jämför.

Kundresan

Vår beprövade process, från avtal till färdig byggnad

Steg 1 – Avtal

Efter samtal med dig som kund om hallens placering, utformning och övriga önskemål får du en offert. När du har accepterat den skickar vi avtalshandlingar för signering.

Steg 2 – Bygglov

Om projektet omfattas av bygglov hjälper vi dig med tillämpliga handlingar för denna process.

Steg 3 – Konstruktion

Projekteringen startar och våra tekniker arbetar fram konstruktionsritningar, dimensionerar och beställer material.

Steg 4 – Produktion

I nästa steg börjar produktionen, efter de produktionsritningar våra tekniker har arbetat fram.

Steg 5 – Leverans plintgrund

Nu monterar grundleverantören plintar och kantbalkar. Även annan typ av grundläggning kan vara aktuellt, exempelvis betongplatta på mark.

Steg 6 – Leverans av övrigt material

I steg 6 kommer allt annat byggmaterial som takåsar, väggreglar, plåt och isolering till byggplatsen.

Steg 7 – Leverans stomme

Nu börjar hallen ta form, Temahallen levererar stommen och montörerna påbörjar montaget.

Steg 8 – Byggnation

Nu är det dags för montering av allt avtalat material. När överenskommet arbete är utfört, all slutdokumentation är framtagen och besiktning är utförd kan hallen tas i bruk.

Läs mer om kundresan

Vår erfarenhet av ridhus - din trygghet !

Kostnadsfri offert